OVER MIJ


Verhalen en artikelen schrijven doe ik bij het leven, maar mezelf omschrijven blijkt ineens een hele opgave te zijn. Laat ik toch maar een poging wagen: mijn naam is Peggy. Ik ben: een medebewoner van deze aarde, veganist, verpleegkundige, 24, Nederlands, een dochter, een zusje, een vriend, en een dromer. Ik ben geboren en opgegroeid in Limburg, maar woon sinds augustus 2018 in de randstad; Amsterdam om precies te zijn.

Ik ben dol op het delen van mijn dagelijkse leven op social media door middel van foto’s, video’s, en tekst, om op deze manier de onvergetelijke momenten vast te leggen en hopelijk jou ermee te kunnen inspireren. Je ziet me vaak eten, eten bereiden, eten fotograferen, tegen een camera praten, en de wereld ontdekken. Er is niets waar ik meer plezier aan beleef dan op avontuur gaan en zien wat deze prachtige wereld ons te bieden en te leren heeft.

Daarnaast heb ik een haat-liefdeverhouding met hardlopen, passie voor dans en kunstschaatsen, vind ik mijn rust in de natuur, praat ik graag met vriendelijke mensen, houd ik van een oprechte glimlach, ben ik dankbaar voor de kleinste geluksmomentjes in het leven, en ben ik verslaafd aan pindakaas en bananen. Oh, en vergeet de avocado’s en zoete aardappelen niet. En mango, en tahini. Eh ja, laten we het daar maar even bij houden.

Wat klinkt dat allemaal mooi hé? Helaas niet zonder addertje onder het gras. In 2015 werd ik namelijk gediagnosticeerd met de eetstoornis Anorexia Nervosa; het monster in mijn hoofd. Het monster dat me dag en nacht bezighield, waarvoor niets goed genoeg was, en vooral waarvoor ík niet goed genoeg was. Via mijn blog deel ik mijn ervaringen met (het herstel van) mijn eetstoornis en hoop ik jou als lezer te inspireren en motiveren, en het taboe op psychische problemen te doorbreken.

Ik neem jou mee in het verhaal dat nog niet geschreven is; mijn verhaal dat zichzelf blijft schrijven. Ik laat je de mooie momenten uit het leven zien, maar deel ook de bergen die ik moet verzetten om mijn doelen te bereiken. Ga je mee op avontuur?

Dankjewel dat jij een deel van mijn nog ongeschreven verhaal wilt uitmaken ♥

Gastblog PsyNed – Psychologen Nederland
Gastblog PsyNed – Psychologen Nederland (2)