SOCIAL INFLUENCERS DIE MIJ INSPIREREN

Eens in de zoveel tijd ruim ik mijn Instagram grondig op. De laatste tijd net iets vaker dan normaal, omdat ik heb gemerkt dat het nogal een negatieve invloed op me kan hebben. Ik leef meer online dan offline, en dat wil ik veranderen.

Toch kan social media ook een positieve keerzijde hebben. Zo zijn er een aantal kanalen die mij dagelijks enorm inspireren. Omdat ik mezelf nog een beetje moet leren kennen, komt daar bij mij alsnog het welbekende vergelijken bij kijken, maar dan is het aan mij om daarmee om te gaan.

Het leek me een leuk idee om die positieve kant van social media eens te laten zien. Want het zijn niet alleen de magere modellen, gespierde fitnessgoeroes en fruitariërs die beweren het nieuwste ‘gezonde’ dieet te hebben ontdekt, die er te vinden zijn. In dit artikel deel ik een aantal social influencers die mij inspireren, met name op het gebied van voeding, gezondheid en mental health.

1. Olivia Biermann van It’s Liv B
Olivia (Liv) Biermann; met stip bovenaan. Liv deelt op haar Instagram en Youtube heerlijke en makkelijke vegan recepten waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan. Ze laat zien dat plantaardig eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Onlangs kwam haar eerste boek Liv B’s Vegan on a Budget uit, maar zet ze zich ook in voor een gezonde relatie met voeding. Daarvoor start ze op 22 juli samen met Hannah Marie, een gecertificeerd diëtiste, de 7-daagse mini cursus Eat Unconditionally, waarvoor je je hier kunt aanmelden. Ook upload Liv iedere zondag een aflevering voor haar podcast Life Chats with Liv B. Deze kun je vinden via Apple Podcasts iTunes of Spotify. Ze praat over de meest uiteenlopende dagelijkse onderwerpen, zoals angst, relaties, onzekerheid, en natuurlijk voeding. Allemaal gebaseerd op haar eigen ervaringen.

2. Nina van Naturally Nina
Nina leerde ik via een vriendinnetje kennen. Nina is afgestudeerd diëtiste, gespecialiseerd in sportdiëtetiek. Ze deelt haar kennis en ervaringen rondom voeding en de eetstoornis waarvan ze is hersteld. Nina heeft diabetes type 1 en laat zien dat een plantaardig eetpatroon daar veel voor kan betekenen, maar vooral ook dat het geen restricties in voeding, met name koolhydraten, met zich mee hoeft te brengen. Nina woont in Australië en heeft daar haar eigen diëtistenpraktijk. Maar ook beantwoordt ze dagelijks vragen van haar volgers op Instagram, en deelt ze stukjes uit haar eigen leven, gericht op voeding, sport en mental health. Iedere foto die ze plaatst heeft een caption met betekenis. Zeker het volgen waard.

3. Daphne Fischer
Daphne Fischer kwam ik ongeveer twee jaar geleden bij toeval tegen op Youtube. Daphne maakt video’s die gericht zijn op het herstel van haar eetstoornis, waar ze een unieke methode voor gebruikt. Ze doet dit namelijk vanuit astrologie en feminisme. In februari jl. is Daphne gestart met een studie Psychologie, waardoor haar Youtube-kanaal even op een laag pitje staat. Op Instagram deelt zij mooie en inspirerende inzichten over het leven en haar kijk daarop.

4. Rebecca Leung
Al eerder had ik wel eens een video van Rebecca Leung gekeken, maar liet het een vreemde indruk bij me achter. Op aanraden van een vriendinnetje ben ik meerdere video’s gaan kijken en heb ik Rebecca toch beter leren kennen (zover dan mogelijk is via social media). Het mooie aan haar video’s, én haar persoonlijkheid, vind ik dat ze haar eetstoornis, waarvan ze het herstel op video vastlegt, met humor benadert. Samen met haar vriend Tyler gaat ze iedere dag opnieuw de strijd aan met haar eetgestoorde gedrag. Op haar Instagram-pagina geeft ze een kijkje in haar leven en laat ze zien wat er zonder eetstoornis allemaal te beleven valt, maar maakt ze het niet mooier dan dat het is. Ze schroomt niet om haar worstelingen te delen, om op die manier haar volgers te inspireren en motiveren om voor herstel te kiezen.

Ben jij je bewust van de invloed die social media en zijn social influencers op jou hebben? Laat vooral in een reactie achter welke kanalen jou inspireren; zo maken we van sociale media een leuk en gezellig platform waar iedereen welkom is om zichzelf te kunnen zijn. Zonder zorgen.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *