MIJN GO TO DINNER

Ik denk dat iedereen het wel herkent: je komt laat thuis van een lange dag school of werk, je bent moe en hebt geen zin meer om nog uitgebreid te gaan koken, maar je hebt wel trek. Wat ga je dan eten? Uiteindelijk eindig je steeds opnieuw weer met dat ene gerecht op je bord; je go to dinner. In dit artikel deel ik het mijne met je.

Mijn absolute go to dinner is de zoete aardappel-couscous salade uit het boek Kickstart van Lisa Steltenpool. Buiten de oventijd van de zoete aardappelen is dit gerecht binnen no-time klaar, bevat het alle belangrijke voedingsstoffen en is het ook nog eens ontzettend lekker! Ik mocht van Lisa dan ook het recept met jullie delen zodat je in plaats van die saaie boterham of vette afhaalhap, altijd een gezonde maaltijd op tafel kunt toveren, zelfs na een lange en vermoeiende dag.

INGREDIENTEN:
2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 el kokosolie
  • 100 g volkoren (spelt) couscous
  • 2 tl groentebouillonpoeder
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 el citroensap
  • 2 el tahin
  • 1 tl sambal
  • 2 verse of ingeblikte perziken

INSTRUCTIES:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Snijd de zoete aardappelen in blokken van 1 bij 1 cm. Meng de kokosolie met de zoete aardappelblokjes en plaats ze in een ovenschaal. Bak de zoete aardappel 30 minuten in het midden van de oven.
    Note:  ik schep de zoete aardappelblokjes iedere 10 minuten even om zodat ze aan alle kanten gebakken worden.
    Tip: ben je net als ik een student met alleen een magnetron-oven tot je beschikking? Lisa gaf me de gouden tip om deze zoete aardappelblokjes uit de diepvries gewoon in een koekenpan te bakken. Dat bespaart ook nog eens extra tijd 😉
  3. Meng in een kom de couscous met de groentebouillonpoeder. Voeg 250 ml kokend water toe en laat dit 5 minuten wellen. Roer door met een vork en laat nog 5 minuten wellen.
  4. Giet de kikkererwten af en voeg ze samen met het citroensap, de tahin en sambal toe aan de couscous.
  5. Snijd de perziken in blokjes en voeg deze samen met de zoete aardappel toe. Meng goed door elkaar. Serveer lauwwarm.

Wat is jouw go to dinner? Drop in the comments!

Bron:
© Kickstart – Lisa Steltenpool 2016

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *